Tänään on 23.04.2018, nimipäivää viettävät
Yrjö, Jyrki, Jyri, Yrjänä, Jori, Georg, Göran, Örjan, Jöran, Jörgen ja Jörn

Koirien nimipäivää viettävät:
Jantunen, Japi, Jappe, Yapi
Facebook
Etusivu Lemmikit Myymälät  
 
Koira

mäyräkoiraKoira on kulkenut ja kesyyntynyt ihmisen rinnalla jo useita vuosituhansia. Ihminen on jalostanut koirasta useita satoja erilaisia rotuja erilaisiin käyttötarkoituksiin. Vaikka moniakaan koiria ei enää käytetä alkuperäiseen tarkoitukseensa, on rodun valinta koiranomistajan yksi tärkeimmistä kysymyksistä. Rotu vaikuttaa merkittävästi tietysti koiran kokoon ja esim. turkinhoitoon, mutta myös luonteeseen ja liikunnan tarpeeseen.

Lue lisää

 
Kissa

kissaKotikissa on luultavasti yleisin kotieläimemme. Tarkkaa määrää on vaikea arvioida, sillä kissoista suurin osa on ns. maatiaiskissoja, joista ei pidetä rekisteriä. Kissa on kesyyntynyt tiettävästi jo muinaisessa Egyptissä 4000 vuotta sitten. Kissa on älykäs, leikkisä, suhteellisen itsenäinen ja helppohoitoinen lemmikki.

Lue lisää

 
Jyrsijät

rottaLemmikkinä pidettävistä pikkujyrsijöistä yleisimpiä ja helppohoitoisimpia ovat hamsterit, gerbiilit, marsut, kesyhiiret ja rotat. Nämä sopivat usein lapsenkin ensimmäiseksi lemmikeiksi. Lemmikkinä pidettävät jyrsijät eroavat toisistaan eliniän, sosiaalisuuden, tilantarpeen ja ruokinnan suhteen. Tule PetPointiin, niin kerromme mielellämme lisää jyrsijöiden hoidosta.

Lue lisää

 
Kani

kani1Kotikani on sosiaalinen ja seurallinen jäniseläin. Kaneja on olemassa useita eri rotuja aina kilon painoisesta kääpiökanista yli kahdeksankiloiseen jättikaniin. Luonnossa kanit elävät suurissa yhdyskunnissa kaivaen tunneleita. Tästä syystä myös lemmikkikani tarvitsee paljon liikuntaa, puuhastelua ja seurustelua lajitovereidensa tai hoitajansa kanssa.

Lue lisää

 
Lemmikkilinnut

linnutLemmikkilinnuista yleisimpiä lienee undulaatit, seeprapeipot ja neitokakadut. Lisäksi lemmikkeinä pidetään useita erikokoisia papukaijoja, kuten aroja, agaporniksia, amatsoneja, aratteja tai roselloja.

Lue lisää

 
Akvaariokalat

rihmakalaAkvaario on hyvä koko perheen harrastus joka sopii myös allergisiin perheisiin. Akvaario on samalla näyttävä sisustuselementti sekä helppohoitoinen lemmikki, kunhan tietyt perusasiat on ensin otettu huomioon.

Lue lisää

 

Lemmikit

Koira
Kissa
Jyrsijät
Kani
Lemmikkilinnut
Akvaariokalat

 
 
Etusivu I Myymälät I Lemmikit
© Copyright PetPoint 2010 Design by Studio Obra, Platform by NettiTrade